Gekliefd Post & Rail van kastanjehout, eikenhout of acaciahout

De typisch Zuid-Engelse sfeer vindt u helemaal terug in onze robuuste en decoratieve post & rail omheiningen van gekliefd kastanje- of acaciahout. De park- en domeinafsluiting is ideaal voor paarden en koeien, maar ook als natuurlijke afscheiding in uw tuin.
Gecombineerd met gaas, schrikdraad en / of electrisch lint aan de binnenkant van de omheining, kunnen er ook kleinere dieren gehouden worden zoals schapen, ezels, geiten, herten, kippen, varkens etc..
 
Deze omheining wordt meestal met twee of met drie horizontale liggers geplaatst, maar omdat wij al onze produkten zelf maken, kan er in overleg ook voor een vier of vijf liggersysteem worden gekozen.
De hoogte van een een standaard twee- of drieligger omheining is 130 cm. Deze hoogte kan natuurlijk aangepast worden naar uw persoonlijke wensen door te kiezen voor langere verticale palen. Vooral bij paarden kan soms een hogere omheining wenselijk zijn.
Onze liggers / rails zijn 3 meter lang en worden met de hand in kwartvorm gekliefd en ontschorst. De uiteinden van de horizontale liggers worden met een speciale punt uitgevoerd, zodat deze makkelijk in de verticale palen kunnen worden geplaatst.
De afstand tussen de rails is 45 cm (tweeliggersysteem) en 30 cm (drieliggersysteem).
De bovenste rail ligt telkens op 15 cm van de bovenkant van de vertikale paal.
De met de hand gekliefde palen waarin de horizontale rails liggen, zijn halfrond en voorzien
van vier of zes gaten. De palen zijn standaard twee meter lang en worden natuurlijk ook ontschorst. 
De hoekpalen zijn rond en ontschorst met een diameter van 15-18 cm, uitgevoerd met vier
(tweeligger post en rail) of zes gaten drieligger post en rail).
Al met al is dit dus een zr sterke, duurzame maar ook dekoratieve omheining. 
Zoals gezegd leveren wij deze post en rail afrastering desgewenst in acaciahout, kastanjehout of eikenhout. De duurzaamheid van deze houtsoorten zijn alsvolgt:
 
eikenhout : 10-15 jaar        
kastanjehout : 15-20 jaar
acaciahout : 20-30 jaar  (ook wel robinia pseudoacacia genoemd)
 
Deze Europese houtsoorten zijn uitermate geschikt voor de post en rail afrastering.