Veldhekken & Toegangspoorten

Een houten toegangspoort voor je woonhuis is natuurlijk de droom van velen. Het Kempisch Domein kan hiervoor zorgen. Wij maken ze in ons atelier op maat voor u.
En natuurlijk weer tegen de beste prijzen. Ons eikenhouten poorten zijn volgens Engelse traditie gemaakt in 2 verschillende modellen: De toeganspoort en het veldhek.
 
De toegangspoort.
De toegangspoort (in Engeland ook wel entrance gate of yeoman gate genoemd) is uitgevoerd met een boog en een diagonale schoor. Dit klassieke model zie je vaak terug op opritten van landelijk gelegen huizen en boerderijen. Een lust voor het oog, zeker als je een combinatie maakt van twee toegangspoorten met dezelfde breedtemaat. Een symmetrisch geheel met een statige look.
 
Het veldhek.
Het veldhek (in Engeland ook wel field gate, hunting gate of universal gate genoemd) is uitgevoerd met één of twee kruisschoren. Zoals de naam al verraad vindt je deze hekken of poorten vaak terug als toegang tot een veld of weide. Ook hier is het weer een mooi gezicht als 2 poorten van dezelfde maat met elkaar gecombineerd worden. Openingen tot 8 meter ! zijn hier mogelijk. Overigens ook bij de toegangspoorten.
 
Standaard hebben we de volgende maten in bovenstaande poorten en hekken: 90-120-150-180-210-240-270-300-330-360-400 cm.
Combinaties van grote en kleine maten is altijd mogelijk. De hoogte is telkens 120 cm. Ook kunnen wij voor u de breedtematen aanpassen naar uw wensen.
 
Nog even wat kenmerken op een rijtje:
- orginele pen- en gatconstructie
- poorten zijn geschaafd en geschuurd
- roestvrijstalen slotboutjes (de moer is verzonken in het hout)
- warm verzinkt (roestvrij) oerdegelijk verstelbaar hang-en sluitwerk
- 11 verschillende standaard breedtematen
- leverbaar in eik-,zacht- en tropisch hardhout
- sterk, degelijk en elegeant